Om oss

”Liquid Management är ett dryckeskonsultföretag hängiven serviceindustrin. Vi erbjuder en mängd olika tjänster till etablissemang och till företag som planerar att uppgradera, designa eller förnya dess dryckeskoncept eller sina lokaler.
Med en internationellt framgångsrik meritlista och ett starkt prisbelönt team är vi experter inom flera områden. Att skapa koncept, formge barer, tillämpa mixologi. På inköp, lönsamhetsanalys och revision. Vi är ett internationellt team som arbetar globalt med marknadsledande varumärken och ledande partners. Vi arbetar i branschen för att skapa kvalitet och inspirera branschen att endast vara tillfreds med att leverera det bästa”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra tjänster

Bar Management

Kärnverksamheten inom vår byrå erbjuder ett komplett utbud av bar förvaltningstjänster, allt från daglig drift av verksamheten till administrativ ledning, rekrytering, inköp, lager och intäktsoptimering.

Efter en preliminär granskning med analys som används för att bedöma styrkor och svagheter i verksamheten, samt granskning utav intäkter och operativa utmaningar kommer vi att anpassa och implementera system av hög kvalitet. Såsom rutiner för att säkerhetsställa verksamhetens framgång i alla aspekter (kostnad och lagerkontroll, personalrekrytering, avfallshantering, organisering, layout, dryck, inköp, etc.)

Vi kommer att uppnå ambitionen som satts upp för din verksamhet. Samtidigt utvecklar vi ditt varumärke och säkerställer en stark positiv respons från din målgrupp.

Med strukturen på plats kommer vi att skapa och övervaka en ”mode of operation”, detta för att säkerhetsställa effektivitet, lönsamhet samt stabilitet i verksamheten med fokus på kvalitet och att produkten levererar.

Events

Med professionalism och kompetens kan vårt internationellt prisbelönta team hjälpa ditt företag att organisera, skapa koncept och genomföra ert evenemang.

Oavsett om det är en produktlansering eller ett företagsevenemang kommer vi att förse er med en anpassad cocktailmeny tillsammans med ett helhetskoncept som matchar dina krav.

Liquid Management har flera mobila cocktailbarer med möjligheter till produktplacering, som kan anpassas efter dina visuella idéer och krav. Våra barer kan visa upp ditt varumärke efter dina önskemål och erbjuder goda möjligheter för exponering av din produkt. Vi kan ordna flera barer för större fester eller bara en bar för en mer intim tillställning.

Vi strävar efter att erbjuda ett helt spektrum av eventservice. Genom vårt omfattande kontaktnät och vår arbetsrelation med de bästa restaurangerna och köken i landet, erbjuder vi även en kulinarisk aspekt.

”Gud finns i detaljerna”-  – Ludwig Mies van der Rohe

För privata evenemang ber vi er besöka vår Liquid Events hemsida för ta kontakt med oss för en fullständig konsultation angående ditt evenemangs koncept och krav.

Beverage Management

Dina produkter är en viktig del i din verksamhet.

Med välkänd kompetens och djup kunskap om branschen både på nationell och internationell nivå, kan Liquid Management hjälpa dig att definiera vilka som är de bästa produkterna för ditt koncept, målgrupp, geografiska läge och kostnadsstrukturer.

Med en omatchad inköpserfarenhet av dryck i Sverige, som sträcker sig från geografiskt spridda marknadsledande restauranggrupper och hotellkedjor till isolerade platser kan Liquid Management tillsammans med dig förhandla avtal för att uppnå förutbestämda mål för investeringar eller lönsamhetsmål för verksamheten.

Utbildning

Grunden för varje framgångsrik satsning är kunnig och professionell personal.

Liquid Management har den erfarenhet och kompetens som krävs för att utbilda din personal inom yrkets alla områden. Oavsett om du vill fokusera på cocktails, bartekniker, personaladministration, kundservice eller vin- och spritstandarder kan vi genom vårt skräddarsydda utbildnings program Barverket inspirera din personal och ge dem möjligheten att alltid leverera det bästa, på bästa möjliga sätt.

Barverkets utbildningsprogram kommer att ge dig möjligheten att möta din gästs förväntningar på ett bättre sätt. Med utbildning kan du förbättra försäljningen, säkerställa och upprätthålla kvalitén i den levererade produkten samt motivera och inspirera din personal. De kan förbättra sina prestationer fortare, du skapar en attraktiv arbetsplats för framtida medarbetare och ny personal kommer snabbt att nå standardnivån.

Liquid Management erbjuder såväl presentationer för större publik, allt från dryckesindustrins säljkår som vill ha en inblick i en värld av cocktails och bar-betjäning, som till events för mindre branschorienterade företag, exempelvis en cocktailkurs eller en diskussion om vin.

Konceptutveckling

Med fokus på ”storytelling” och gästens upplevelse, men utan att förlora överblicken över framtida verksamhetssystem och utmaningar kommer Liquid Management att skapa ett vinnande barkoncept. Ambitionen för ditt företag matchas av barkonceptet, samtidigt som det säkrar mediebevakningen (genom att skapa ett starkt mediavärde och en usp, som kommer att generera en stark genomgående positiv respons bland målgruppens vanliga PR källor) samt säkra en stark positiv respons från målgrupperna, lika väl som lönsamhet och stabilitet i verksamheten.

Bar Design och produktion

Oavsett om du funderar på att öppna ett nytt etablissemang eller omforma ett befintligt, så är Liquid Management specialiserade på barformgivning och produktion. Liquid Management kan designa ergonomiska barer efter era önskemål som matchar både ambition i utseende samt dryckesvolym och tillsammans med de med renommerade tillverkarna överse produktionen från start till installering.

Med flera nationella och internationella utmärkelser som sträcker sig från ”Årets bartender” till ”Årets bar” kommer vi sträva efter att skapa en eller flera skräddarsydda barer som kommer att få ditt team att glädjas av att arbeta i dag in och dag ut…

Branding

Med djupgående kunskap om branschen kan Liquid Management hjälpa nya varumärken att utveckla sin kampanj för att etablera sig på en mycket konkurrensutsatt marknad. Vi hjälper befintliga ”spelare” att uppdatera sin nuvarande image. Vi arbetar med marknadsledande varumärken, med deras utskänknings- och detaljhandel strategi. Konceptutveckling, organisering utav evenemang och mixologi utveckling, fackmässor, konceptutveckling och genomförande, skräddarsydda presentationer och marknadsföringskampanjer.

Vi har under åren framgångsrikt lanserat ett flertal nya varumärken på Nordiska och Europeiska marknader. Liquid Management har bland annat utvecklat traditionella och avantgardistiska kampanjer åt klassiska och historiska varumärken på jakt efter en ny konkurrensfördel och en fräsch identitet.

Vi har samordnat och genomfört kampanjer inom Norden samt i övriga Västeuropa.

Vi är pionjärer och innovatörer som alltid strävar efter en ny vinkel och förhållningssätt till marknadsföring och utskänknings kampanjer. Vi kan branschen och strävar efter att alltid vara ”steget före utveckling”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nätverket

Stockholmskontoret

Liquid Management har de senaste 6 åren rekryterat ett team multinationella specialister med erfarenheter hämtade från hela världen.

Vi sysselsätter idag 8 heltidskonsulter med väldigt olika bakgrunder och nationaliteter, alla sammanlänkade genom delad passion för serviceindustrin. Stockholmskontoret är en tight enhet, där arbete och privatliv ofta mixas ihop. Kom förbi vårt kontor på en kaffe, en pratstund eller ett skratt…

Nick Sitbon

Senior Consultant/Managing Partner
+46 737 04 08 80
nick@liquidmanagement.se


Så, vem är du?

Humm… hängiven, passionerad, oförsonlig, kreativ.

Varför barindustrin?

Efter jag betalt mina affärsstudier genom att arbeta i en bar kändes det naturligt att fortsätta.

Affärsstudier? Ovanligt för en bartender!

Jag är inte den vanliga bartenderklichén.

Vad tänder du på?

Antar att du menar professionellt. Jag skulle säga, att leverera den bästa möjliga produkten i den bästa omgivningen. Jag älskar att vara involverad, ifrån skapandet av konceptdelen, designa baren och skapa drinkkonceptet, hela vägen till fastställande av rutiner och procedurer. Jag älskar strukturer och organisation.

Några fakta om dig?

Tja, flera år på Londons barscen, Ibiza och nu Stockholm de senaste fem åren. Massor av nattklubbar och cocktailbarer. Älskar sprit, vin och mixologi.

Senaste projektet?

Lanserade en hel rad av högkvalitetsprodukter på den Svenska marknaden. Hela Liquid Management deltog. Väldigt bra respons. Fotograferingen var vild!

 

Nick är en diplomerad sommelier och högt prisad barchef. Han håller föreläsningar och workshops över hela världen och gör fortfarande gästspel bakom baren.

Robert Radovic

Senior Consultant/Partner
+46 739 60 31 96
rob@liquidmanagement.se


Så Robby, en till utvandrare i Liquid Management gänget ser jag?

Ja, från New York City, nu har jag bott och arbetat i Stockholm i snart 7 år.

Lever och arbetar med?

Driver en bar. Tillsammans med några andra inspirerande personer har vi försökt att höja ribban och ta bartenderyrket i en ny riktning. Här i Stockholm har bra cocktailbarer tillkommit de senaste sju åren. Jag kände att jag inte kunde missa chansen att vara en del av det.

Varför bartender och restaurangbranschen?

Jag gillar att träffa människor, om jag får vara så frank. Att ge mina gäster en fantastisk upplevelse och utveckla relationer med mina stamgäster både inspirerar mig och utmanar mig att bli kreativ, när jag gör en ny cocktail eller ett nytt koncept.

Vad kan jag dricka i din bar?

Först och främst en välbalanserad cocktail, aldrig något för komplicerat som mina gäster inte förstår eller inte gillar. Jag tycker om att hålla mina smaker enkla och bygger på en bas av alkohol eller en idé.

Att kasta ihop saker utan att tänka igenom det först, är ett misstag jag ser i barer hela tiden. Jag försöker att lära min personal att de rätta måtten är lika viktiga i mixologi som i matlagning, att använda de bästa och färskaste råvarorna tillsammans med förstklassig sprit.

Gör det dig till en bra bartender?

Tja, du måste ha personligheten också! Dina drinkar kan vara bra, men om du inte är en bra värd, glad och engagerad i att träffa människor kommer du finna dig själv stå ensam i din bar. Att vara rolig och tillmötesgående mot dina gäster är inte en motsättning till professionalism.

Om jag kunde flyga dig till vilken bar som helst… vart skulle du gå och vad skulle du dricka?

Idag skulle jag se mig själv dricka ”Last Word” på Death & Co i New York. En variant på en ”Last Word” cocktail (Amerikas förbudsera cocktail, med lika delar Gin, Maraschino likör och grön Chartreuse). Det är en av de mest kompletta barer jag har varit på de senaste åren. Om jag kunde resa tillbaka i tiden skulle jag besöka ”the Ritz bar” eller Kuba för att se hur bartenders kom fram med klassikerna vi känner till idag.

 

Robert Radovic är en flerfaldigt prisad barchef och en välkänd föreläsare.

Thobias Pettersson

Senior Consultant/Partner
+46 739 41 79 30
thobias@liquidmanagement.se


Hej Thobias! Berätta lite om dig själv?

Jag är en charmig och humoristisk ung man med båda fötterna på jorden. Jag har en passion för perfektion och stil, jag är mycket konkurrenskraftig och strävar alltid efter det bästa i allt. Drycker, mat och restaurangkoncept är ett stort intresse för mig. Förutom det, är jag väldigt intresserad av musik.

Hur hamnade du i barindustrin?

Ända sedan jag varit liten har jag haft stort intresse för barer och cocktails. Först ville jag bli rockstjärna, jag har slagit på trummor sedan jag föddes, men jag valde baryrket istället och nu har jag varit i branschen i 12 år.

Vad är din roll på Liquid Management och vad kan du erbjuda dina kunder?

Jag arbetar som Operation Manager och min roll är att hjälpa restauranger och barer med deras operativa verksamheter. Jag strävar efter att säkerställa en stabil organisation, service och kvalitet. Som Operation Manager kommer jag att leverera säkerhet, kvalitet och en funktionell set-up till mina kunder. Jag kommer att ge dem en ryggrad som gör det möjligt att utveckla baren att bli så bra och lönsam som möjligt.

Vad definierar en bra bar enligt dig?

Många element räknas, en bra och professionell service såklart, rätt atmosfär i rätt miljö. Kunniga bartenders som kan sin klassiska mixologi såväl som moderna hopkok. Och ett inspirerande dryckeskoncept.

En bra bar skall kunna erbjuda samma höga servicekvalitet oavsett vem som besöker eller serverar. Sedan passar såklart inte alla barer hela tiden. Välj din nisch och bli bäst på den! Den bar som har de mest intressanta mikrobrygderna producerar sällan de mest inspirerande drinkarna.

 

Thobias har öppnat och drivit flera av Stockholms kvalitets cocktailbarer och har erfarenhet av både fine-dining och casual-fine-dining restauranger. Som en känd och erfaren bartender är Thobias en grundsten i Liquid Management teamet.

Andreas Portnoff

Senior Project Manager/Partner
+46 733 65 66 65
andreas@liquidmanagement.se


Så, du är?

Andreas! Datatrollkarl, nummerälskare och cocktailnörd…

Och hur hamnade du i barindustrin?

Jag brukade arbeta på ett hamburgerhak när jag fortfarande gick i skolan. År efter det insåg jag att jag saknade det snabba tempot. Istället för att gå tillbaka till skitrestaurangen började jag arbeta på det ursprungliga 5-stjärniga hotellet i Stockholm, Grand Hotel. Resten är, hur ska man säga, historia.

Tja, du är här nu. Senaste projektet?

Etableringen av den nu kritikerrosade ”Guld Baren” på Nobis Hotell i centrala Stockholm. Årets Bar första året, kan jag tillägga!

Vad var din roll där?

Jag kom snabbt in som assisterande barchef och utvecklades till inköpsansvarig för F&B sidan av hotellet. En perfekt position för mig, där du ständigt strävar efter att blanda kvalitet, trender och finess med fakta, nummer och affärsmodeller. Mixen av kontor och bar passade mig perfekt.

Så, vad för du med dig till bordet på Liquid?

Min roll blir att stabilisera ”back office”. Liquid har vuxit väldigt fort de senaste fem åren, så vi behöver inrätta starkare strukturer för att fortsätta växa. Jag kommer även att ha hand om några av de kommande projekten, mer på affärsutvecklings sidan tillsammans med Nick.

Favorit bar besök?

Detaljer har alltid varit viktiga för mig. Jag skulle säga att till 10% handlar det om den faktiska vätskan och till 90% om omgivningen. Antingen Bygsy´s i Prag eller Harrys i Paris. Så fort du kliver in, vet du att något magiskt är på väg att hända!

Aida Leone Åström

Administrative Assistant/Coordinator
+46 736 76 40 21
aida@liquidmanagement.se


Hej Aida! Vem är du?

Jag är en kreativ, glad, gin fantast från Stockholm.

Ge oss lite fakta om dig?

Jag är en dedikerad ung kvinna som älskar att få människor att samlas. Jag söker alltid efter perfektion i allt, det är därför jag gör det till mitt yrke. Min bakgrund i serviceindustrin är inte från bakom baren utan från sidan av den och runt i kring. Jag är även ett organiserings proffs, att färgkoordinera min agenda ger mig en kick…

Hur hamnade du här på Liquid Management?

Min senaste anställning var på Berns, men just nu studerar jag Operation Management och Projektledning. För att få mitt diplom behövde jag göra min praktik någonstans och jag tänkte, vilket ställe är bättre än Liquid? Så nu är jag här och är förväntansfull att få lära mig och bli en del av detta team.

Vad är din roll på Liquid Management?

Min huvudroll i början kommer att vara att assistera på kontoret för att få en inblick i hur alla arbetar. Senare kommer jag främst att assistera Nick och Andreas i deras dagliga arbetsuppgifter. Med denna praktik hoppas jag att lära mig allt som finns att veta om att arbeta som Projektledare på Liquid Management och att driva speciella projekt.

Bakom varje man står en organiserad kvinna…

Favorit helgaktivitet?

Jag gillar en lång brunch då du sippar Pen Dennis cocktails i timmar. En fylld lokal med en skön atmosfär omringad av vänner blir en härlig eftermiddag. De bruncherna leder ofta vidare till en middag och kanske efter det till en bar. Det är en perfekt lördags känsla!

Favorit drink?

En Southside eller en Tommy´s Margarita gör mig glad varje gång.

Joakim Palm

Project Manager
+46 739 08 67 83
joakim@liquidmanagement.se


Joakim! Berätta, vem är du?

Hmm… en kille som älskar att ha kul, är tävlingsinriktad och ambitiös!

Kan du berätta något mer personligt?

Jag är den yngsta av fyra bröder vilket nog har format mig till den hårt arbetande personen jag är, men framför allt är jag en ”people person”. Jag älskar att skapa möten mellan människor!

Varför just restaurangbranschen?

När jag var yngre märkte jag ganska tidigt att jag inte skulle bli något fotbollsproffs, så jag vände mig till min andra kärlek: mat. Allt började genom köket. Men jag insåg snabbt att det var någonting som saknades: mötet. Så jag rörde mig sakta ut i baren för att få uppleva mötet med gästerna och jag har inte sett tillbaks sedan dess.

Så, vad är din roll på Liquid?

Jag arbetar som projektledare. Min roll är att hjälpa barer och restauranger med deras operativa verksamhet. Jag strävar efter att hålla en hög standard i alla faser utav arbetet och att en hög service nivå alltid uppehålls. Jag kommer även att arbete med events med koordinering och implementation.

Vad tycker du gör en bar bra?

Personlig service. Ett ”fancy” ställe med goda drinkar är ingenting i jämförelse med ett ställe där du känner dig som hemma. Men missförstå mig inte nu, jag tycker det är viktigt med hög standard på cocktails och ett bra sortiment men det är inte mycket värt om du inte känner dig välkommen, omhändertagen och sedd.

Favorit bar besök?

Hmm… jag måste nog säga Guld baren på Nobis Hotell, Stockholm, The Hemingway bar, Prag och Eau de vie, Sydney. Bara service nivån på dessa ställen är värd resan!

Adam Näslund

Consultant
+46 736 58 85 22
adam@liquidmanagement.se


Hej Adam, berätta vem du är!

En ambitiös och omtänksam ung gentleman som alltid söker efter perfektion inom mode, mat och cocktails. Jag har arbetat inom branschen i 7 år!

Du ser vass ut som vanligt, är det där en kashmirslips?

Tack för att du uppmärksammar det, du har uppenbarligen ett öga för detaljer, och ja, det är en kashmirslips!

Du är Liquid Managements senaste rekrytering, vad är din historia?

Jag jobbade som säljare tidigare men kände snabbt att någonting saknades så jag bestämde mig för att följa min passion i livet: mat och sprit. Jag började genom att studera till barmästare och har arbetat med allt från barnisse till Food & Beverage manager sedan dess.

Vad är din roll på Liquid Management?

Som konsult för Liquid Management hjälper jag våra klienter med allting från att leda den operativa verksamheten till att bistå med en solid struktur inom organisationen. Mitt mål är att skapa en lönsam arbetsmiljö där service, personlighet och kreativitet står i fokus. Förutom det kommer jag även att assistera våra partners i deras dagliga arbete.

Sista frågan: Om du vore en cocktail, vilken skulle du då vara?  

Definitivt en Negroni, stark och intensiv men samtidigt sofistikerad med en perfekt balans av sötma och beska.

Ray McIntosh

Senior Consultant
+46 709 84 55 45
ray@liquidmanagement.se


Så Ray, du är den andra från New Yorker i teamet, har ni ett rekryteringskontor där borta?

Ja, jag såg skylten på Time Square… Nej, jag är ursprungligen från New York, men jag har arbetat i Danmark de senaste 13 åren.

Och du tyckte inte att det var nog kallt och mörkt där, så du bestämde dig för att flytta ännu längre norrut?

Det var bara inte tillräckligt med lagar gällande alkohol där nere, jag gillar en utmaning. Faktiskt så hade jag träffat killarna bakom Liquid Management några gånger genom åren och jag letade efter nästa steg i min karriär.

Så, jag kan se att du har varit i branschen ett tag nu och det verkar som om du planerar att stanna ett tag… varför är det så?

Tja, när du har turen att få betalt för att göra något du älskar, varför skulle du någonsin sluta? Det är också ett jobb där du ständigt lär dig… Att arbeta med något som aldrig blir tråkigt håller dig på tårna. Jag älskar det!

Vad är det viktigaste inslaget i ditt jobb på Liquid?

Wow, vilken fråga… Nåväl, jag måste säga att det skulle vara vår standard. Att vi utför upp till vår nivå av förväntningar och inte bara vad andra förväntar sig.

Tittar igenom ditt CV och ser att du har öppnat en hel del barer och tränat en massa bartenders. Vad är det viktigaste du vill lära dina bartenders?

Glöm aldrig gästen… De är anledningen till att vi gör allt detta och arbetar så hårt. Många bartenders nuförtiden, gör det för dem själva eller konsten… Du måste göra det för folket!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portfölj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta oss

Vad kan vi göra för dig?

Meddelande från

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message